Τηγανιά

This is a discussion for the topic Τηγανιά στις the board Κρεατικά.
*

Αποστολέας Θέμα: Τηγανιά  (Αναγνώστηκε 934 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

ChEf

  • phpBB **
  • ***
  • Μηνύματα: 371
  • Like: +0/-0
στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 11:36:35 μμ
Συστατικά

400 γρ μοσχάρι σε κομμάτια
1 λεμόνι
1 ποτ.κρ. λευκό κρασί ή μαυροδάφνη
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μαιντανό
λάδι



Οδηγίες

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαιντανό.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι (να καλυφθεί ο πάτος) και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Όταν κάψει το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και όταν μαραθούν, ρίχνουμε το μοσχάρι πασπαλισμένο με ρίγανη.
Τσιγαρίζουμε το μοσχάρι μέχρι να κάνει κρούστα και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει (θα έχει βγάλει κάποια υγρά, αλλά αν χρειαστεί και άλλα, ρίχνουμε ζεστό νερό).
Όταν έχει βράσει το μοσχάρι, ρίχνουμε το λεμόνι, το αφήνουμε να πάρει μια βράση (2-3') και μετά προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι, πιπέρι και μαιντανό.
Το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση ( περίπου 5') και μετά το σερβίρουμε ζεστό!


 

μέλη
  • Σύνολο μελών: 7355
  • Latest: realeshop
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360299
  • Σύνολο θεμάτων: 11742
  • Online Today: 169
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 160
Total: 160