Πίστα για Formula 1 στην Αχαΐα

This is a discussion for the topic Πίστα για Formula 1 στην Αχαΐα στις the board Αρχιτεκτονική, Χωροταξία, Οικοδομικά.
*

Αποστολέας Θέμα: Πίστα για Formula 1 στην Αχαΐα  (Αναγνώστηκε 1390 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

KostasD33

 • Global Moderator
 • phpBB ****
 • *****
 • Μηνύματα: 6629
 • Like: +2/-0
στις: Μαΐου 11, 2011, 12:53:59 μμ
Την επένδυση, ύψους 94,6 εκατ. ευρώ, θα την κάνει η εταιρεία «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας ΑΕ» και η τοποθεσία κατασκευής της πίστας θα γίνει στη θέση Ρέντες του δημοτικού διαμερίσματος Χαλανδρίτσας του Δήμου Φαρρών στον Νομό Αχαΐας. Η επιχορήγηση που θα λάβει το έργο είναι σε ποσοστό 30,5%, δηλαδή 28,92 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται η δημιουργία πίστας αγώνων διεθνών προδιαγραφών και όλων των υποστηρικτικών κτιρίων κι εγκαταστάσεων.

[img align=left]http://www.e-pi.gr/wp-content/uploads/2011/05/formula1.jpg[/img] Στην πίστα θα μπορούν να γίνουν αγώνες F1, μοτοσικλέτας παγκοσμίου πρωταθλήματος super bike αλλά και αγώνες πρωταθλήματος καρτ. Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει κι άλλες κατηγορίες αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και να χρησιμοποιηθεί για διάφορες άλλες εκδηλώσεις.

Το επενδυτικό σχέδιο πρόκειται να αναπτυχθεί σε συνολική έκταση επιφάνειας 928,5 στρεμμάτων κάτω από την επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας – Βαλμαντούρας, στην οποία θα εγκατασταθεί το υπό δημιουργία αυτοκινητοδρόμιο.

Θα απέχει 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάτρας. Η διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου είναι 36 μήνες. Η αξιολόγηση του επενδυτικού σχεδίου έγινε με ταχείς διαδικασίες. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας ΑΕ».

Οι 411 μέτοχοι
Η μετοχική σύνθεση του φορέα αποτελείται συνολικά από 411 μετόχους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, εκ των οποίων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατρέων, το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο Δήμος Φαρρών, η ΤΕΔΚ Αχαΐας, η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα κ.ά. Βασικός μέτοχος του φορέα της επένδυσης είναι η επιχείρηση «Ανώνυμη Επενδυτική Τεχνική Τουριστική και Διαχειριστική Εταιρεία Αυτοκινητοδρομίου Πατρών», με διακριτικό τίτλο «Ελληνικό Αυτοκινητοδρόμιο» Ο φορέας συστάθηκε το 2006 και η διάρκειά του έχει οριστεί σε 20 έτη.

Εχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες (έγκριση περιβαλλοντικών όρων, αρχιτεκτονικής μελέτης, σκοπιμότητας και καταλληλότητας οικοπέδου).

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης προβλέπεται να δημιουργηθούν 497 νέες θέσεις εργασίας και σημαντικά οφέλη στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Μετά την έγκριση από το υπουργείο απαιτείται κύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης από τη Βουλή. Η έκταση ανήκε στη Μητρόπολη Πατρών και το 1992 μεταβιβάστηκε για την ανάπτυξη του έργου.

Ο αρχικός σχεδιασμός της πίστας έγινε από τον Τζόρτζιο Μπέγκελα Μπαρτόλι, τεχνικό διευθυντή της πίστας στη Μόντσα της Ιταλίας, ενώ η τελική προσαρμογή στο πραγματικό ανάγλυφο του εδάφους και στους αναθεωρημένους για το 2006 κανονισμούς της FIA έγινε από την εταιρεία συγκοινωνιακών μελετών «Α. Ταζές – Ε. Ρότσκος ΟΕ», με σύμβουλο επί θεμάτων F1 τον Πιερ Απαντ-Πέρικ, τεχνικό διευθυντή της πίστας του Σπα στο Βέλγιο.[align=right]πηγή e-pi.gr Πίστα για Formula 1 στην Αχαΐα[/align]


 

μέλη
 • Σύνολο μελών: 7355
 • Latest: realeshop
Stats
 • Σύνολο μηνυμάτων: 360301
 • Σύνολο θεμάτων: 11744
 • Online Today: 152
 • Online Ever: 809
 • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 128
Total: 128