Κίνημα Ευρωπαίων που ζητούν την ελληνική υπηκοότητα

This is a discussion for the topic Κίνημα Ευρωπαίων που ζητούν την ελληνική υπηκοότητα στις the board Magazino a33 e-pi παντός e-pi στητού.
*

Αποστολέας Θέμα: Κίνημα Ευρωπαίων που ζητούν την ελληνική υπηκοότητα  (Αναγνώστηκε 658 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

KostasD33

  • Global Moderator
  • phpBB ****
  • *****
  • Μηνύματα: 6629
  • Like: +2/-0
Αίτηση στις κατά τόπους πρεσβείες της Ελλάδας για να  αποκτήσουν και την ελληνική υπηκοότητα κάνουν δεκάδες άνθρωποι σε  ένδειξη αλληλεγγύης, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη «δικτατορία των  αγορών».

Η ιδέα για τη μαζική υποβολή αιτήσεων αποτυπώνεται σε ένα κείμενο που  κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και έχει μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες. Κοινό  αίτημα, ως κατάληξη, είναι η επιθυμία Ευρωπαίων πολιτών να λάβουν και  την ελληνική υπηκοότητα ως μια έμπρακτη, συμβολική, συμπαράσταση στα  δεινά των Ελλήνων που βρίσκονται στην καρδιά της χρηματοπιστωτικής και  δημοσιονομικής κρίσης.

Το κείμενο έχει ονομαστεί «Η έκκληση της Νάντης», αφού από αυτή την πόλη  της Γαλλίας ξεκίνησε η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα με το  σλόγκαν «είμαι και εγώ Ελληνας». Αυτό άλλωστε είναι και το μοτίβο στον  διαδικτυακό τόπο jesuisgrec.blogspot.com <a href="http://jesuisgrec.blogspot.com" target="_blank">jesuisgrec.blogspot.com</a>
</a>.

«Πράγματι υπάρχει αυτό το φαινόμενο να ζητείται διπλή υπηκοότητα εις  ένδειξη συμπαράστασης μέσω ενός κειμένου που έχει ουμανιστικά  χαρακτηριστικά. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 180 συνολικά αιτήματα  στα προξενεία μας», λέει ο κ. Ευθύμιος Αραβαντινός, εκπρόσωπος Τύπου  στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι. «Τα περισσότερα ηλεκτρονικά μηνύματα  έφτασαν την περίοδο των Κανών και δηλώνουν την αλληλεγγύη τους, όμως  μηνύματα εξακολουθούν να έρχονται».

<a class="highslide" onclick="return vz.expand(this)" href="http://www.e-pi.gr/wp-content/uploads/2011/12/love20earth.jpg"><img class="alignleft size-medium wp-image-2595" title="love20earth" src="http://www.e-pi.gr/wp-content/uploads/2011/12/love20earth-300x168.jpg" alt="" width="300" height="168" /></a>«Είδα το κείμενο στο Ιντερνετ, το υπέγραψα και το έστειλα σε φίλους. Μου  αρέσει πολύ η Ελλάδα, η φιλοσοφία της και ο χαμογελαστός λαός της. Εχω  αλλωστε πολλούς φίλους Ελληνες», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» η  συγγραφέας Κατρίν Ντεπισί, η οποία πριν από τρία χρόνια απέκτησε σπίτι  στην Κρήτη κοντά στην Αλμυρίδα του Αποκόρωνα.

Αν και επίκεντρο της φιλελληνικής κίνησης είναι η Γαλλία, ανάλογα  αιτήματα προωθούνται και σε άλλες χώρες, όπως στην Ολλανδία. Σύμφωνα με  το γραφείο Τύπου της πρεσβείας στη Χάγη, υπήρξαν ήδη αιτήματα ανθρώπων  που «αισθάνονται Ελληνες στην καρδιά».

<strong>Το κείμενο υποστήριξης</strong>

«Είμαστε εξαγριωμένοι από την ταπείνωση στην οποία υπόκειται ο ελληνικός λαός»

«Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών  κυβερνήσεων ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών…, και εξαγριωμένοι  από την ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός,  κατηγορούμενος αδιάντροπα για ασωτία και απάτη, συλλογικά  υποδεικνυ-όμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτοϋπερασπιστεί,  καταδικασμένος σε μία ατελείωτη λιτότητα και στη μετάνοια με όρους που  θυμίζουν τον λόγο του στρατάρχη Πετέν το 1940 για την ηθική τάξη.

Δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στον βωμό της  κερδοσκοπίας, κάνοντας πως ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα  ικανοποιηθεί με αυτήν τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλιτώσουν.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν την Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο  Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η  καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη  δημοκρατική Ισπανία.

Δεν αντέχουμε πια να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού  παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η  Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος, διότι έδωσε στη Ευρώπη τον πρώτο  σπόρο μιας άμεσης δημοκρατίας βασισμένης ακριβώς στην κατάργηση των  χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους, πριν από  2.500 χρόνια».


πηγή <a href="http://www.e-pi.gr" target="_blank">e-pi.gr</a>


 

μέλη
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360295
  • Σύνολο θεμάτων: 11740
  • Online Today: 184
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 1
Guests: 112
Total: 113