Κανόνες και συστάσεις Forum

This is a discussion for the topic Κανόνες και συστάσεις Forum στις the board Παλαιά μορφή - σχετικά με a33.gr.
*

Αποστολέας Θέμα: Κανόνες και συστάσεις Forum  (Αναγνώστηκε 2796 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

AdminForum

 • Administrator
 • phpBB *
 • *****
 • Μηνύματα: 137
 • Like: +0/-0
στις: Οκτωβρίου 19, 2005, 11:16:22 πμ
Κανόνες

1. Απαγορεύονται θέματα περιεχομένου πορνογραφικού, παιδεραστίας, τρομοκρατικού, ρατσιστικού, προώθηση παράνομου λογισμικού και παρανόμων πράξεων σύμφωνα με το Ελληνικό δίκαιο.
2. Δεν επιτρέπονται θέματα με προσβλητικό περιεχόμενο, που θίγουν και προκαλούν τους υπόλοιπους χρήστες. Μπορούμε να εκφραστούμε με πολλούς αποδεκτούς τρόπους και σίγουρα όχι μόνο με χρήση προσβλητικών λέξεων ή φράσεων.
3. Δεν χρησιμοποιούμε άσχημη γλώσσα, ή/και απαγορευμένα nickname. Να χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε γλαφυρό τρόπο γραφής θέλουμε,
σωστά όμως και αποδεκτά. Είμαστε ενήλικες ή ώριμοι αρκετά
ώστε να καταλαβαίνουμε ποια είναι τα όρια και μέχρι πού πρέπει να φτάνουν τα λόγια.
4. Δεν επιτρέπονται σε καμία περίπτωση ρατσιστικές προτροπές.
5. Δεν επιτρέπεται η προσωπική αντιπαράθεση για τον οποιονδήποτε λόγο.
Ο χώρος του forum δεν είναι χώρος διαμάχης. Θυμηθείτε: είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες, όχι όμως και στους ανθρώπους.
6. Δεν διαφημίζουμε οτιδήποτε (web sites, προϊόντα κ.λπ.), ούτε γράφουμε url άλλων site εκτός από την ειδική ενότητα που υπάρχει στο Forum του a33.gr ('Χρήσιμα site, χρήσιμες εφαρμογές και συμβουλές για το Internet').
7. Δεν προτρέπουμε τους άλλους, ούτε τους καλούμε σε άλλα Forum ή άλλα site. Αν θέλουν θα έλθουν μόνοι τους.
8. Δεν γράφουμε αριθμό τηλεφώνου ή email (προς αποφυγή φαρσών ή και κακόβουλων ενεργειών προς τρίτους, διότι οι Διαχειριστές, συντονιστές και οι χρήστες δεν μπορούν να γνωρίζουν αν πράγματι είναι τα δικά σας ή άλλων). Εξαίρεση στον παρόντα κανόνα γίνεται μόνο για Verified members και σε ειδικές περιπτώσεις, όπως ανακοινώσεις για συναντήσεις, εκκλήσεις για βοήθεια σε συνανθρώπους μας κ.λ.π..
9. Δεν βγάζουμε στο Forum προσωπικά μηνύματα που έχουμε λάβει (IM, PM, email).
10. Σεβόμαστε τα μέλη χωρίς να τα προσβάλλουμε για τη θρησκεία τους, την καταγωγή τους, το φύλο τους, τις πεποιθήσεις τους, και ΔΕΝ βρίζουμε οποιοδήποτε μέλος ακόμα και αν έσφαλε ή παραβίασε οποιοδήποτε κανόνα.
11. Πριν ανοίξουμε ένα νέο θέμα ας βεβαιωθούμε πρώτα πως δεν υπάρχει ήδη. Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να το βρούμε, είναι να πάμε στην εντολή 'αναζήτηση' από την κεντρική σελίδα του a33.gr
12. Για οποιαδήποτε απορία, πρόβλημα, κτλ, στέλνουμε προσωπικό μηνύμα στην Διαχείρηση ή στους συντονιστές, ή τα δημοσιεύουμε στην ενότητα 'Αγγελίες παντός τύπου - Help !!!' Μπορεί να υπάρχει και άλλος χρήστης με την ίδια απορία, πρόβλημα, κτλ.
13. Δεν επιτρέπεται η χρήση (upload) φωτογραφιών με άσχημο και προσβλητικό περιεχόμενο καθώς και η χρήση φωτογραφιών με παιδιά.
14. Δεν επιτρέπεται η χρήση (upload) φωτογραφιών που έχουν εμφανές το σήμα από άλλο Ελληνικό site.
15. Δεν επιτρέπονται στην υπογραφή σας φωτογραφίες ή videos. Χαλάει όλη την ροή των κειμένων στο φόρουμ. Για φωτογραφίες μπορείτε να βάλετε στις extra πληροφορίες στο προφίλ σας ή στο προσωπικό σας άλμπουμ. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί στην υπογραφή σας να μπει και εικόνα αν δεν υπερβαίνει τις διαστάσεις 150Χ150 pixel.
Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η εικόνα στο προφίλ σας να έχει ενεργό link με άλλο site ή να αναγράφει άλλο site.
16. Δεν επιτρέπονται θέματα τα οποία αντιστρατεύονται η γράφουν απαξιωτικά για το α33 είτε άμεσα είτε έμεσα με πλαγίους τρόπους είτε με ειρωνική ή υποτιμητική διάθεση.

Κάθε παράβαση των ανωτέρω θα επιφέρει διαγραφή του θέματος ή της απαντήσεως ή θα μεταφέρεται στα διάσπαρτα/εφήμερα (ανάλογα τον βαθμό παράβασης, τον οποίο θα κρίνουν με το υποκειμενικό τους κριτήριο η διαχείριση ή οι συντονιστές)
Σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων παραβάσεων από τον ίδιο χρήστη, το a33.gr επιφυλάσσεται για μπλοκάρισμα του ονόματος του χρήστη ή ακόμα και μπλοκαρίσματος των IP που χρησιμοποιεί.


Να ρωτάτε[/b] τους Συντονιστές για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με το Forum, και όταν είναι και administrator σχετικά με όλες τις λειτουργίες και υπηρεσίες του site.
2. Σε όποιο θέμα σας ή απάντησή σας διαπιστώσατε κάποιο λάθος (ορθογραφικό, τυπογραφικό, χρώμα, μέγεθος, διπλή απάντηση κλπ) και επιθυμείτε να το διορθώσετε, να στέλνετε προσωπικό μύνημα σε όποιον Συντονιστή βλέπετε online εκείνη τη στιγμή ή στον αρμόδιο Συντονιστή της αντίστοιχης ενότητας για να κάνει τις σχετικές διορθώσεις.
3. Αν δεν είστε σίγουροι για κάτι σχετικά με το Forum, πριν το πράξετε, ρωτήστε. Κανένας δεν γεννήθηκε με ένα πληκτρολόγιο στο χέρι. Για αυτό να ρωτάτε και να συμβουλεύεστε και τις σελίδες βοήθειας που υπάρχουν για να σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. : )Διαχείριση

Υπεύθυνος κατά τον νόμο για ότι αφορά το a33.gr είναι ο διαχειριστής Leon. Γι'αυτό, ό,τι εκφράζεται από τον διαχειριστή Leon μπορεί να θεωρηθεί ως δεσμευτικό για το a33.gr .
Άρα για οτιδήποτε επιθυμείτε να έχετε την δεσμευτική θέση του site απευθύνεστε με προσωπικό μήνυμα στο Leon ή στο AdminForum.
Θα απαντήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα.


Συντονιστές

Οι Συντονιστές είναι χρήστες τους οποίους έχει επιλέξει το a33.gr με βάση την εμπειρία τους στο χειρισμό και τις διαδικασίες του Forum, καθώς και την χρονική τους δυνατότητα ενασχόλησης ώστε να καλύπτεται το μεγαλύτερο φάσμα του 24ωρου.
Οι Συντονιστές βοηθούν την καλή και ομαλή λειτουργία του forum και συμβάλλουν στο να επικρατεί τάξη σε έναν χώρο πολλών διαφορετικών ανθρώπων και ομάδων. Με την εμπειρία τους και την δεδομένη επιθυμία τους βοηθάνε όλους και κυρίως τους καινούριους χρήστες στις λειτουργίες του Forum.
Οι Συντονιστές δεν παύουν να είναι χρήστες και οι ίδιοι, και ο καθένας τους έχει και μπορεί να διατηρεί τις προσωπικές του απόψεις. Οι απόψεις και οι θέσεις των συντονιστών δεν είναι υποχρεωτικά θέσεις και απόψεις του a33.gr
Όλοι οι συντονιστές οφείλουν να εφαρμόζουν όλους τους κανόνες και τις συστάσεις και κρίνουν τα θέματα βάσει αυτών, επειδή όμως είναι ανθρώπινα πλάσματα τους εφαρμόζουν με την δικιά τους υποκειμενική κρίση.
Άρα μη πυροβολάμε τον πιανίστα, ακόμα και αν κάνει κάποιο λάθος.


Χρήστες

Οι χρήστες είσαστε όλοι εσείς οι οποίο διαφυλάσσετε αυτό τον χώρο ως χώρο γόνιμου διαλόγου και ενημερώνετε την διαχείριση και τους συντονιστές για ό,τι μας διέφυγε και για ό,τι θα μπορούσε να καλυτερεύσει τον διάλογο μας στο παρόν Forum. Ιδιαίτερα για τους χρήστες που είναι verified, το ειδικό βάρος του λόγου τους λαμβάνεται πάντοτε σοβαρά υπ' όψη.
Επιπλέον, οι χρήστες έχετε δικαίωμα να ζητήσετε να δημιουργηθούν ειδικές ενότητες στο Forum (μη φανερές σε όλους) για ειδικές περιπτώσεις ενδιαφερόντων ή/και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, πχ. ενότητες για καθηγητές, για μεταφραστές, για υπαλλήλους, για πολεμικές τέχνες, για χόμπι, για συλλόγους, για μη κυβερνητικές οργανώσεις, για ειδικά επαγγέλματα κλπ.
Εκτός από κάποιες ειδικές ενότητες για τα διαδικαστικά του forum, έχουν ήδη δημιουργηθεί και λειτουργούν κατηγορίες για τους Έλληνες εκτός Ελλάδος ('Ε.Ε.Ε.') καθώς και αθλητικά. Αυτές οι ειδικές ενότητες είναι ανοιχτές σε όποιον εκδηλώσει ενδιαφέρον με προσωπικό μήνυμα στον Διαχειριστή Leon ή τον αντίστοιχο Συντονιστή.
Γενικός κανόνας είναι ότι τρεις (τουλάχιστον) verified χρήστες μπορούν να ζητήσουν μια ειδική ενότητα στέλνοντας μήνυμα στον Διαχειριστή Leon.
Ειδική ενότητα στο a33 forum μπορούν να έχουν και κάποιοι χρήστες που διαθέτουν προσωπική ιστοσελίδα και επιθυμούν να επικοινωνούν εκεί με συγκεκριμένους χρήστες.
Επιπλέον, όσοι χρήστες το επιθυμούν, μπορούν με χαμηλό κόστος να εχουν την προσωπική τους ιστοσελίδα στο a33.gr με ενσωματωμένες λειτουργίες του forum.
Μπορεί να έχει ειδικές κατηγορίες και ενότητες στο Forum όπως και ειδικό δωμάτιο στο chat room


AdminForum

 • Administrator
 • phpBB *
 • *****
 • Μηνύματα: 137
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 20, 2005, 12:31:27 μμ
Αλλάζει ο χρόνος που θα μένουν ενεργά τα θέματα στα διάσπαρτα.

Ο χρόνος που θα μένουν ενεργά από την τελευταία απάντηση που έχουν ορίζετε στις 7 ημερολογιακές ημέρες.

Η νέα αυτή ρύθμιση θα ισχύσει από Παρασκευή 25-11-2005 ώστε να έχουν χρόνο όσοι εκ των χρηστών επιθυμούν να κρατήσουν κάποια από αυτά ενεργά να γράψουν στα θέματα που επιθυμούν να μη σβήσουν αυτόματα με την συγκεκριμένη αλλαγή.


AdminForum

 • Administrator
 • phpBB *
 • *****
 • Μηνύματα: 137
 • Like: +0/-0
Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2007, 01:07:55 μμ
Στο θέμα αυτό η κάθε πρόταση για βελτίωση ανάπτυξη ή ότι άλλο σχετικό που κρίνετε σκόπιμο να μπει στους κανόνες και συστάσεις θα πρέπει να έχει σαφήνεια συγκεκριμένη στην διατύπωση της και να είναι γραμμένη με Ελληνικά γράμματα.
Γενικές σκέψεις ή γενικοί προβληματισμοί που δεν συνοδεύονται με συγκεκριμένη διατυπωμένη πρόταση δύσκολα θα μπορούν να ληφθούν υπ όψιν για την προσαρμογή των κανόνων


 

μέλη
 • Σύνολο μελών: 7355
 • Latest: realeshop
Stats
 • Σύνολο μηνυμάτων: 360308
 • Σύνολο θεμάτων: 11750
 • Online Today: 57
 • Online Ever: 809
 • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 44
Total: 44