Ποιός είναι ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ.

This is a discussion for the topic Ποιός είναι ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ. στις the board Κόσμος.
*

Αποστολέας Θέμα: Ποιός είναι ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ.  (Αναγνώστηκε 1116 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

aiollus

 • phpBB **
 • ***
 • Μηνύματα: 796
 • Like: +0/-0
στις: Μαρτίου 17, 2006, 01:34:39 μμ
Ποιός είναι ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ.

George W. Bush: Ποιός είναι ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ ??

<<Σήμερα, κάθε κάτοικος στον πλανήτη μας, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει, ότι πιθανώς μία ημέρα αυτός ο πλανήτης να μην είναι πλέον κατοικήσιμος. Πάνω από κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί κρέμεται με μία λεπτή κλωστή, η πυρηνική "δαμόκλειος σπάθη". Αυτή η κλωστή μπορεί σε οποιαδήποτε στιγμή, ένεκα ατυχήματος, λανθασμένου χειρισμού, η παραφροσύνης, να κοπεί. (John F. Kennedy)>>

<<Τρέλλα: κέρδισα την εκλογή...Εγώ που αναφέρθηκα ενάντια στην Ειρήνη, και την Ευημερία, όπως ακριβώς, και ενάντια στον σημερινό Πρόεδρο>>...Αυτά δήλωσε γελώντας, στις 14. Ιουνίου 2001 ο Μπους στον Σουηδό πρωθυπουργό Goran Perrson.
Δεν είχε όμως προσέξει, ότι η κάμερα της τηλεόρασης συνέχιζε να καταγράφει.

Έξη μήνες νωρίτερα, 26 Ιανουαρίου 2001 μετά από επανειλημμένα μαγειρέματα και καταμετρήσεις των ψηφοδελτίων ανεδείχθη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ο George W. Bush. Λίγες ημέρες αργότερα εγκαταστάθηκε στον Λευκό Οίκο και πήρε την θέση του στο οβάλ γραφείο αντικαθιστώντας τον αποχωρούντα πρόεδρο Clinton.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ένας μεγάλος αριθμός Ευρωπαίων και Αμερικανών δημοσιογράφων είχαν συγκεντρωθεί στο μπαρ Club Building στην 14th Avenue όχι πολύ μακριά από τον χώρο που οι Ρεμπουπλικάνοι προετοίμαζαν το κυβερνητικό τους σχήμα. Οι δημοσιογράφοι συζητούσαν κριτικάροντας την κουλτούρα των νέων Τεξανών κυβερνητικών μελών εκφράζοντας σκέψεις και προγνωστικά γύρω από τον νέο Πρόεδρο. Υπήρξαν από τους Ευρωπαίους διάφορες γνώμες και αντιθέσεις, απέναντι στους συναδέλφους τους της Washington Post. Και ενώ οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό την παρουσίαση στην αίθουσα του Bush οι Ευρωπαίοι τηρούσαν επιφυλακτικότητα. Ο νέος Πρόεδρος δεν ήταν απόλυτα ειλικρινής στις προεκλογικές του δηλώσεις. Προγραμμάτιζε να παρατείνει στην πατρίδα του, το Τέξας, την θανατική καταδίκη όταν άλλες χώρες προ πολλού την έχουν καταργήσει. Είχε άγνοια από το Ισραηλινό-Παλαιστινιακό πρόβλημα, και οι θέσεις που έπαιρνε σε ότι αφορά τη πολιτική των ΗΠΑ διεθνώς, ήταν άχρωμες. Οι αντιπρόσωποι του γαλλικών και γερμανικών πρακτορείων ειδήσεων, διαπιστώνοντας τις αόριστες τοποθετήσεις του σε πολλά διεθνή θέματα, διέβλεπαν μελλοντικά κινδύνους κατά την προεδρία. 'Αλλοι δημοσιογράφοι από λεπτότητα περιορίστηκαν σε ερωτήσεις ρουτίνας αυτές που αφορούσαν περισσότερο τα Hobby και την ιδιωτική του ζωή.O George Bush δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό παρά μόνο τρεις φορές !!

Οι γνώσεις του στην διεθνή πολιτική περιοριορίζονται μόνο στο τι συμφέρει τα μεγάλα τραστ πετρελαίου, με λίγα λόγια τους οικονομικούς γίγαντες, αυτούς που τον βοήθησαν να οργανώσει την προεκλογική του εκστρατεία επενδύοντας 3 εκατ. δολάρια. Είχε πλήρη άγνοια από τη παγκόσμια πολιτική !! Εκτός αυτού ο νεoς πρόεδρος παρουσίαζε σοβαρά κενά αφού δεν γνώριζε ποιες είναι οι κρίσιμες περιοχές στον κόσμο, ιδιαίτερα τι συνέβαινε στην κεντρική Ασία. Κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 1997 σε μία συνέντευξη που έδωσε στον τύπο δεν ήξερε, ότι πρόεδρος στο Πακιστάν, είναι στρατηγός Pervez Musharaf, ένας σημαντικός σύμμαχος του πενταγώνου στο Islamabad, σ΄αυτή τη χώρα που το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της είναι αντιαμερικανοί !!! Σε ερώτηση που του υπόβαλλε ένας άλλος δημοσιογράφος, τι γνωρίζει για τους Τάλιμπαν, σήκωσε αμήχανα τους ώμους του. Ο ίδιος δημοσιογράφος, για να τον βοηθήσει πρόσθεσε: "διάκριση των γυναικών στο Αφγανιστάν κύριε πρόεδρε"; "Αμέσως ο Bush ζωήρεψε και έδωσε την απάντηση: Ναι βέβαια.... οι Τάλιμπαν στο Αφγανιστάν! Φυσικά... Αντίποινα... Κι εγώ νόμιζα, ότι μου μιλούσατε για κανένα συγκρότημα της "Pop-Musiκ". Τόσο καλά πληροφορημένος ήταν ο μελλοντικός πρόεδρος των Ηνωμ. Πολιτειών!!!

Ο Bush μεγάλωσε σε στενό οικογενειακό περιβάλλον, καλομαθημένο παιδί που δεν του έλειπε τίποτε. Όταν ο πατέρας του Georg Bush έγινε αρχηγός της CIA, όπως πολλοί άλλοι βλαστοί σημαντικών οικογενειών του Τέξας, έτσι και ο γιός του εργάστηκε ως διευθυντής, με αποτυχία, στην επιχείρηση πετρελαιοειδών "Αrbusto". Ήδη σύντομα ήρθε σε γνωριμία με τους πετρελαιοσεϊχηδες της κεντρικής Ασίας και ιδιαίτερα της Σαουδικής Αραβίας, μεταξύ αυτών των μεγιστάνων του πετρελαίου ήταν και η οικογένεια Μπιν Λάντεν τους οποίους ο πατέρας, George Bush, είχε επανειλημμένα επισκεφτεί και είχε φιλοξενηθεί. Το κυβερνητικό επιτελείο του Bush αποτελείται από ανθρώπους που όλοι τους έχουν σχέση με τον μαύρο χρυσό τα κουστούμια τους μυρίζουν πετρέλαιο. Όλους τους παλιούς συναδέλφους του, τους εγκαθίδρυσε στην κυβέρνηση, αρχίζοντας από την αινιγματική λυγερή και όμορφη καθηγήτρια του Stanford Πανεπιστημίου, έμπειρη Σοβιετολόγο και πρώην σύμβουλο του πατέρα Bush, Condoleezza Rice. Η Rice ήταν από το 1991 μέχρι το 2000 μέλος του διοικ. συμβουλίου της εταιρίας Chevron, ενός γίγαντα των τραστ πετρελαίου. Συνεχίζει δε να είναι υπεύθυνη για την περιοχή Καζακστάν και Πακιστάν. Σημειωτέον, ότι το Καζακστάν, που βρίσκεται βορείως του Αφγανιστάν, και ήταν μία από της πρώην δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης, το έχουν ονομάσει "Νέο Κουβέιτ", στο έδαφος του υπάρχουν κοιτάσματα τουλάχιστον 15 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο. Γενικώς οι ειδικοί υπολογίζουν, ότι στη προσκείμενη περιοχή συμπεριλαμβανομένου και του Τουρκμενιστάν υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου περί τα 65 δισεκατομμύρια βαρέλια. Ήδη η εταιρία Chevron έχει εξασφαλίσει μέσω της εκεί θυγατρικής εταιρίας Tengizchevroil το μεγαλύτερο μέρος των κοιτασμάτων.

Ο Dick Cheney, αντιπρόεδρος στον Bush, υπήρξε πριν την εκλογή του πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας παροχής υπηρεσιών ανά τον κόσμο για τις βιομηχανίες πετρελαίου, Halliburton. Ο Donald Evans, υπουργός οικονομικών, ήταν γενικός διευθυντής, της εταιρίας Tom Brown Inc, είχε ιδιαίτερα να ασχοληθεί με το πετρέλαιο, όπως ο υπουργός ανάπτυξης κ. Spencer Abraham. Ο Bush υπουργοποίησε επίσης και πρώην συνεργάτες και συμβούλους του κάποτε προέδρου Ρήγκαν, π.χ. τον Richard Armitage, αντιπρόσωπο στο υπουργείο εξωτερικών, τον Elliot Abrahms, γραμματέα του ίδιου υπουργείου. Και οι δυο τους έχουν σκοτεινό παρελθόν, αφού ήταν ανακατεμένοι στο εμπόριο ναρκωτικών και στην γνωστή υπόθεση "Ιράν-Κόντρας". Υπουργοποίησε επίσης τον Richard Perle σύμβουλος του Ρήγκαν ψευδώνυμο "σκοτεινός πρίγκιπας" και σημερινός αρχιτέκτονας του πολέμου. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός καταστροφικού πολέμου. Τα 68% των Γερμανών είναι ενάντια στον πόλεμο, όπως επίσης σχεδόν το ίδιο ποσοστό, δηλαδή το 67% πιστεύει ότι ο Bush και οι Νονοί, αγνοώντας τις διαμαρτυρίες των Λαών, των Εκκλησιών και των Οργανώσεων Ειρήνης, όπως και των άλλων κοινωνικών οργανώσεων, θα επιχειρήσουν τον πόλεμο. Έχουν μετακινήσει έναν τεράστιο αριθμό δυνάμεων στον κόλπο και στην περιοχή, πίσω πλέον δεν κάνουν, θα πρέπει να φτάσουν στον στόχο τους και αυτός είναι για σήμερα το Ιράκ , ίσως αύριο ν΄ακολουθήσει το Ιράν, κι εκεί υπάρχουν άφθονα "βιολογικά όπλα" και πετρέλαιο...

Τα προγνωστικά των δημοσιογράφων , από την πρώτη συνέντευξη που έδωσε ο Bush στο Club-Building, δηλαδή, ότι ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ είναι επικίνδυνος για τον κόσμο, βγαίνουν πραγματικά. Έχει άφθονους φτωχούς στρατιώτες να τους ρίξει στο μέτωπο να δώσουν το αίμα τους για τον "μαύρο χρυσό". Αμέσως μετά τις 11. 09.01 ψηφίστηκαν από το Κογκρέσο αντιτρομοκρατικοί νόμοι οι οποίοι κόπηκαν και ράφτηκαν στα μέτρα των στρατιωτικών, της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών. Ορισμένοι από αυτούς είχαν ήδη ψηφιστεί και εφαρμοστεί ενάντια στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την παγκοσμιοποίηση, προ τις 11.09. Σήμερα στις ΗΠΑ κυριαρχεί παντού η αστυνόμευση. Μέσω των αντιτρομοκρατικών νόμων έχει πάρει την απόλυτη δύναμη στα χέρια της το FBI και η CIA. Με τον τρόπο αυτό έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και σωματεία, τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των δημοσιογράφων των λογοτεχνών και οποιουδήποτε απλού Αμερικανού πολίτης τον οποίο θεωρούν ύποπτο. Του Bush στόχος είναι, να αποτελειώσει αυτό που ξεκίνησε ο πατέρας του, δηλαδή να κυριαρχήσει στην Κεντρική Ασία και να ελέγχει απόλυτα τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο.

Eτσι γίνεται ο "Κυρίαρχος των δαχτυλιδιών" και πέτυχε την παγκοσμιοποίηση "made in USA".
Ο πόλεμος θα γίνει και θα έχει άσχημα αποτελέσματα για την ανθρωπότητα, το καυτό ερώτημα είναι: Τι θα επακολουθήσει μετά τον πόλεμο;.. Είναι δύσκολο κανείς να το προβλέψει, μπορεί όμως να το φανταστεί.

Αυτά για να μαθαίνουμε......


jcdenton

 • phpBB ****
 • *****
 • Μηνύματα: 7235
 • Like: +1/-0
Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 30, 2006, 02:08:31 μμ
Η πικρή αλήθεια είναι πως πίσω από τον πρόεδρο των ΗΠΑ κρύβονται συμφέροντα εταιρειών, όπως πετρελαίου, όπλων κ.α.
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)


 

μέλη
 • Σύνολο μελών: 7352
 • Latest: kostas.14
Stats
 • Σύνολο μηνυμάτων: 360295
 • Σύνολο θεμάτων: 11740
 • Online Today: 209
 • Online Ever: 809
 • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 152
Total: 152