καντε τα σχολεια σας... εγω τα πηστευω...

This is a discussion for the topic καντε τα σχολεια σας... εγω τα πηστευω... στις the board Θρησκείες.
*

Αποστολέας Θέμα: καντε τα σχολεια σας... εγω τα πηστευω...  (Αναγνώστηκε 5428 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Sotis

 • phpBB ****
 • *****
 • Μηνύματα: 3386
 • Like: +0/-0
στις: Μαΐου 04, 2006, 01:57:30 μμ
ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

 

Ακολουθούν προφητείες οι οποίες υπάρχουν όλες στην Παλαιά Διαθήκη που αναφέρονται στη Σταύρωση και στην Ανάσταση του Χριστού και φυσικά όλες μα όλες επιβεβαιώνονται στα 27 κεφάλαια της Καινής Διαθήκης.


 
Γένεσις 3.15: Προαναγγέλλεται η νίκη του Χριστού κατά του Σατανά

Γένεσις 4.4-8: Ο θάνατος του δίκαιου Άβελ είναι τύπος του θανάτου του Χριστού.

Γένεσις 22.4: Η θυσία του Ισαάκ είναι τύπος της θυσίας του Χριστού.

Έξοδος 12.3-11: Το Εβραϊκό Πάσχα είναι τύπος του Χριστιανικού Πάσχα. Δε θα σπάσουν τα οστά του Χριστού κατά τη Σταύρωση.

Έξοδος 14.21-22: Στο σταυρωτό χτύπημα της θάλασσας κατά την έξοδο από την Αίγυπτο προεικονίζεται ο Σταυρός.

Λευιτικόν 16.5-10: Ο αποδιοπομπαίος τράγος είναι τύπος του Χριστού.

Κριτές 4.17: Ο πάσσαλος που η Ιαήλ κάρφωσε τον Σισάρα εικονίζει το Σταυρό που είναι το όπλο κατά του διάβολο.

Ψαλμοί 2.1-2: Οι άρχοντες των Ιουδαίων θα φρίττουν κατά του Χριστού και θα τον καταδικάσουν.

Ψαλμοί 8.2: Θα μπει θριαμβευτικά στα Ιεροσόλυμα.

Ψαλμοί 15.8: Θα αναστηθεί.

Ψαλμοί 15.10: Η ψυχή Του δε θα μείνει στον Άδη.

Ψαλμοί 21.1, Ψαλμοί 68.2-6 : Θα αγωνιά για την εγκατάλειψή του από τον Θεό.

Ψαλμοί 21.8-9: Ο κόσμος στο Πάθος Του θα τον χλευάζει.

Ψαλμοί 21.12-13, Ψαλμοί 55.6, Ψαλμοί 68.8: Θα απορριφθεί από όλους.

Ψαλμοί 21.14-19: Θα τον κακολογούν. Θα συντριβεί η καρδιά του. Στο Σταυρό θα διψά πολύ. Θα καρφώσουν τα χέρια και τα πόδια Του. Στο Σταυρό θα αριθμούνται τα οστά Του. Θα μοιράσουν τα ιμάτιά Του και για το χιτώνα θα ρίξουν κλήρο.

Ψαλμοί 26.12: Θα κατηγορηθεί άδικά και ψεύτικα.

Ψαλμοί 29.4, Ψαλμοί 118.17-18, Ωσηέ 6.2: Θα αναστηθεί.

Ψαλμοί 30.6: Θα παραδώσει το πνεύμα του στο Θεό-Πατέρα.

Ψαλμοί 33.21: Στη Σταύρωση δεν τα Του σπάσουν τα οστά.

Ψαλμοί 34.11-12: Θα τον κατηγορήσουν άδικα.

Ψαλμοί 34.15-21: Θα τον κακοποιήσουν.

Ψαλμοί 37.14: Θα σιωπά στις κατηγορίες.

Ψαλμοί 38.14: Οι φίλοι του θα τον εγκαταλείψουν.

Ψαλμοί 39.6-9: Θα πεθάνει με τη θέλησή Του.

Ψαλμοί 40.6: Θα τον κακολογήσουν οι εχθροί Του.

Ψαλμοί 40.8-10, Ψαλμοί 54.12-15: Θα προδοθεί από κάποιον που θα τρώνε στο ίδιο τραπέζι μαζί.

Ψαλμοί 54.5-6: Θα αγωνιά στο Σταυρό.

Ψαλμοί 68.20-22: Θα τον ντροπιάζουν. Δε θα υπάρχει κανένας να τον παρηγορήσει. Θα τον ποτίσουν με ξύδι και χολή

Ψαλμοί 69.5: Θα μισηθεί άδικα από το λαό του.

Ψαλμοί 70.11: Θα διωχθεί.

Ψαλμοί 88.46, Ψαλμοί 101.24: Ο θάνατός Του θα συμβεί σε νεαρή ηλικία.

Ψαλμοί 108.1-3: Θα ψευδομαρτυρήσουν εναντίον του.

Ψαλμοί 108.4: Θα προσευχηθεί για τους σταυρωτές Του.

Ψαλμοί 108.8: Αυτός που θα τον προδώσει θα χάσει το αξίωμά του.

Ψαλμοί 108.24-25: Θα λυγίσουν τα γόνατά του από το βάρος του Σταυρού. Ο όχλος θα κουνά κοροϊδευτικά το κεφάλι.

Ιώβ 19.26: Θα αναστήσει τους ανθρώπους.

Ιώβ 38.17, Ωσηέ 13.14: Θα κατέβει στον Άδη.

Σοφία Σολομώντος 2.12-21: Θα στηθεί εναντίον του ενέδρα.

Αμώς 8.9 Κατά το Πάθος Του θα σκοτεινιάσει ο ήλιος.

Ιωνάς 2.1: Θα μείνει τρεις μέρες στον τάφο όπως έμεινε ο Ιωνάς τρεις μέρες στην κοιλιά του κήτους.

Ζαχαρία 11.12-13: Θα πουληθεί για τριάντα αργύρια με τα οποία θα αγοραστεί ο αγρός του κεραμέα.

Ζαχαρία 12.10: Θα λογχιστεί στην πλευρά.

Ζαχαρίας 13.7: Όταν θα συλληφθεί ο Χριστός οι Μαθητές θα σκορπιστούν.

Ζαχαρίας 14.4-6, Ησαΐας 29.13: Θα γίνει σκοτάδι και σεισμός κατά τη Σταύρωση.

Ησαΐας 6.9-10: Η διδασκαλία του θα απορριφθεί από όλους.

Ησαΐας 14.9: Θα πικραθεί ο Άδης όταν θα κατέβει ο Χριστός.

Ησαΐας 26.9: Θα αναστηθούν οι νεκροί με την Ανάστασή του.

Ησαΐας 45.2: Θα σπάσει τις πύλες του Άδη.

Ησαΐας 49.9: Θα λυτρώσει τους νεκρούς από τον Άδη.

Ησαΐας 52.13-14: Κατά τη Σταύρωση Του θα φύγει η δόξα Του και η ομορφιά Του.

Ησαΐας 53.1-12: Θα απορριφθεί. Κατά τη Σταύρωση Του θα φύγει η δόξα Του και η ομορφιά Του. Θα πεθάνει για τις αμαρτίες του κόσμου. Θα οδηγηθεί στο Σταυρό σαν πρόβατο στη σφαγή χωρίς να παραπονεθεί. Θα είναι αναμάρτητος.

Δανιήλ 9.26: Θα πεθάνει.


 
ΣΤΑΥΡΩΣΗ


 
Οι τελευταίες μέρες του Ιησού ήταν μέρες αφόρητου ψυχικού και σωματικού πόνου. Και τρομερά εξαντλητικές. Ακόμη και για τον πιο ρωμαλέο οργανισμό. Τις δύο τελευταίες μέρες ο Ιησούς δεν αναπαύθηκε καθόλου ούτε για μια στιγμή. Και ψυχολογικά καταπονήθηκε τόσο ώστε Του παρουσιάσθηκε το σπανιότατο φαινόμενο της αιμαθιδρωσίας δηλαδή αντί για ιδρώτας του έτρεχε αίμα. Το φαινόμενο είναι ιστορικά τεκμηριωμένο, προϋποθέτει ασύλληπτο εσωτερικό πόνο και επιφέρει ολοσχερή εξάντληση.

Ακολούθησε ένα μαρτύριο βιαιότητας και μοχθηρίας διήμερο μαρτύριο (εμπτυσμοί, ραπίσματα, κολαφίσματα, γρονθοκοπήματα) από ανθρώπους που με αυτά νόμιζαν ότι υπηρετούσαν το Θεό. Με κορύφωση το φραγγέλιο. Το φραγγέλιο ήταν ένα σατανικής επινόησης μαστίγιο. Είχε πολλά λουρίδια πέτσινα στα άκρα των οποίων είχαν προσδεθεί αιχμηρά σιδερένια αγγίστρια, που σε κάθε χτύπημα κυριολεκτικά ξέσκιζαν τις σάρκες του τιμωρούμενου σε βαθμό που να φαίνονται τα κόκκαλά του. Η φραγγέλωση γινόταν με τρόπο που να πιάνει όλη την έκταση του σώματος από τους ώμους μέχρι τα γόνατα. ( Πόσο δίκιο είχε ο Μελ Γκίμπσον που παρουσίασε ακριβώς τα γεγονότα στην περίφημη ταινία αν και κάποιοι δεν τα δέχονται).

Μετά το φραγγέλιο δεν προσφερόταν καμιά απολύτως ιατρική βοήθεια. Έτσι οι συνέπειες της φραγγέλωσης όχι μόνο παρέμεναν αλλά και πολλαπλασιάζονταν. Γι’ αυτό και στάθηκε αδύνατο στο Χριστό να κρατήσει το Σταυρό Του. Και αγγάρευσαν το Σίμωνα τον Κηρυναίο για να τον κρατήσει. Ακολούθησε η Σταύρωση του Ιησού Χριστού κατά το ρωμαϊκό σύστημα δηλαδή τον κάρφωσαν σε σταυρό σχήματος + . Οι σταυροί των ρωμαίων ήταν συνήθως σχήματος Τ ή + ή Χ. Τα καρφιά στα χέρια του κατάδικού δεν έμπαιναν στην παλάμη αλλά στον καρπό γιατί έχει πλέον διαπιστωθεί ότι μπορούσαν εκεί τα καρφιά να κρατήσουν το βάρος του σταυρωμένου χωρίς να σπάσουν τα κόκκαλά του.


 
ΘΑΝΑΤΟΣ


 
Ας δούμε τι λέει ο καθηγητής αναισθησιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Σπυρίδων Μακρής: « Το αν ο Χριστός πέθανε πάνω στο Σταυρό είναι θέμα που έχει απόλυτη συνάφεια με την επιστήμη της Ιατρικής. Γιατί αυτή μελετάει τη φύση και τις συνέπειες όλων των σωματικών κακώσεων που επιφέρουν τη βαθμιαία κατάρρευση των ζωτικών λειτουργιών του σώματος, και αυτή διαπιστώνει, αν έχει επέλθει ο θάνατος.

Αξίζει λοιπόν να επισημανθεί το ότι: για πρώτη φορά στην ιστορία αμφισβητήθηκε ότι ο Χριστός είχε πεθάνει πάνω στο Σταυρό κατά το 17ο αιώνα. Και αυτό γιατί τουλάχιστον στην Ευρώπη δεν υπήρχαν άνθρωποι που να είχαν κατά κάποιο τρόπο αποκτήσει κάποια έστω και ελάχιστη εμπειρία για το πως πέθαινε ο κατάδικος στο Σταυρό. Έτσι φαντάστηκαν ότι ο θάνατος προερχόταν από αιμορραγία από απώλεια αίματος και δυνάμεων. Μα σήμερα είναι πια γνωστό και ιστορικά τεκμηριωμένο ότι ο θάνατος προερχόταν από ασφυξία».

Αυτό τεκμηριώθηκε ως εξής: Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου οι Γερμανοί έκαναν χρήση μιας πειθαρχικής ποινής που ονομαζόταν ανάρτηση. Έδεναν και κρεμούσαν τον κατάδικο σε ένα στύλο από τα χέρια ώστε να μην πατούν τα πόδια του στη γη. Στη θέση αυτή το βάρος του σώματος τραβούσε ολόκληρο τον άνθρωπο προς τα κάτω. Σφιγγόταν τόσο πολύ το στήθος ώστε να διακόπτεται η λειτουργία της αναπνοής. Για να αποκαταστήσει την αναπνοή έπρεπε – εντείνοντας όλες τις δυνάμεις των βραχιόνων – να ανυψωθεί τόσο ώστε να ελευθερωθεί τουλάχιστον η λειτουργία των πνευμόνων.

Στην προσπάθειά του να κρατηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ανυψωμένος κατέβαλλε τόση πολύ προσπάθεια ώστε να ρέει από όλο του το σώμα σαν ποτάμι ο ιδρώτας. Οι γιατροί λοιπόν οδηγήθηκαν σε κάποια συμπεράσματα: Ακόμη και στην περίπτωση που ο αναρτημένος είχε υπεράνθρωπη δύναμη οι δυνάμεις του εξαντλούνταν πάρα πολύ γρήγορα. Οι κινήσεις που χρειάζονταν για να ανυψωθεί όσο περνούσε η ώρα γινόντουσαν όλο πιο εξαντλητικές και επώδυνες. Τελικά ο κατάδικός δεν κατάφερνε να ανυψωθεί και τελικά μετά από 3-6 λεπτά ερχόταν ο θάνατος από ασφυξία.

Το κάρφωμα στο Σταυρό έκανε το μαρτύριο λιγότερο οδυνηρό αλλά επέφερε σε συντομότερο χρονικό διάστημα το θάνατο από την ασφυξία. Οι Ρωμαίοι θεωρούσαν τη σταύρωση το πιο απάνθρωπο μέσο εκτέλεσης. Ο Χριστός εξ’ αιτίας της εξάντλησης έμεινε στο Σταυρό μόνο τρεις ώρες. Το χρονικό αυτό διάστημα ήταν ασυνήθιστα μικρό. Γι’ αυτό και απόρησε ο Πιλάτος πως ο Χριστός πέθανε τόσο γρήγορα. Αυτή είναι η εξήγηση που δίνει η ιατρική επιστήμη. Ο Χριστός πέθανε από ασφυξία. Σήμερα δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ιατρικά ότι οι κατάδικοί στο σταυρό πέθαιναν από ασφυξία. Έχει τεκμηριωθεί ιατρικά ότι και μετά από εξάντληση και λιποθυμία ο θάνατος από την ασφυξία δεν ανακόπτεται. Οι σταυρωμένοι πέθαιναν από ασφυξία. Όλοι ανεξαιρέτως.


 
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ


 
Ο θάνατος του Χριστού στο Σταυρό πιστοποιήθηκε. Και μάλιστα με ιατρικά έγκυρο τρόπο. Οι Ρωμαίοι λεγεωνάριοι επαγγελματίες σκληρών τιμωριών, κοινώς ρεμάλια, ήξεραν πότε ένας τιμωρημένος είναι λιποθυμισμένος και πότε πραγματικά πεθαμένος.

Παρακολουθούσαν άγρυπνα την καλή εκτέλεση των ποινών. Γιατί ο νόμος όριζε σαφώς ότι αν ο αρμόδιος στρατιώτης πιστοποιούσε θάνατο που δεν είχε επέλθει πραγματικά καταδικαζόταν σε σταύρωση λόγω κακής εκτέλεσης του καθήκοντος. Όταν οι στρατιώτες είχαν κάποιο λόγο να τελειώνουν γρήγορα με τις εκτελέσεις αυτές χτυπούσαν τα σκέλη των καταδικασμένων με ένα σιδερένιο λοστό και τους τσάκιζαν τα οστά των ποδιών. Μετά από αυτό ο σταυρωμένος παρέλυε εντελώς και ο θάνατος από ασφυξία ερχόταν σε ελάχιστα λεπτά.

Η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε στους δύο ληστές που είχαν σταυρωθεί μαζί με τον Κύριο. Όσον αφορά τον Ιησού για να διαπιστώσει ότι είχε πεθάνει ο αρμόδιος στρατιώτης με τη λόγχη του τρύπησε την πλευρά του και έτρεξε αίμα και νερό. Ο Απόστολος Ιωάννης που ήταν μπροστά σε αυτό το γεγονός το περιγράφει στο ευαγγέλιό του. Σήμερα είναι ιατρικά τεκμηριωμένο ότι: το αίμα και το νερό είναι ένα υγρό που δημιουργείται στο χώρο του άνω διαφράγματος λίγη ώρα μετά το βιολογικό θάνατο του ανθρώπου. Συνεπώς το υγρό πιστοποιεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ο θάνατος του Χριστού ήταν πραγματικότητα. Από την πληγή αυτή μπήκε στο χώρο του άνω διαφράγματος αέρας που όταν περάσει εκεί επιφέρει ακαριαία το θάνατο.


 
ΠΑΣΧΑ


 
Είναι η αρχαιότερη γιορτή των Χριστιανών. Η λέξη «Πάσχα» είναι εβραϊκή και σημαίνει «διάβαση, πέρασμα». Οι Εβραίοι γιόρταζαν το δικό τους Πάσχα κάθε χρόνο στις 14 Απριλίου του μηνός Νισάν, προς ανάμνηση της απελευθέρωσής τους από τη δουλεία του Φαραώ και της διάβασης της Ερυθράς Θάλασσας. Το αρνί που έσφαξαν και με το αίμα του έβαψαν τις πόρτες των σπιτιών τους για να μην μπει ο άγγελος και θανατώσει τα πρωτότοκά τους εικονίζει το Χριστό, τον αληθινό αμνό του Θεού ο Οποίος θυσιάστηκε επάνω στο Σταυρό και σήκωσε επάνω Του την αμαρτία όλου του κόσμου.

Όπως στους Εβραίους έτσι και στους χριστιανούς το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή και κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των χριστιανικών εορτών. Για να γιορτάσουν το Πάσχα οι πρώτοι χριστιανοί έρχονταν στο Ναό από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και ξαγρυπνούσαν όλη τη νύχτα διαβάζοντας για τα πάθη του Χριστού από τα Ευαγγέλια. Μετά βαπτίζονταν οι κατηχούμενοι με την έννοια ότι και αυτή πέθαιναν και ανασταίνονταν (αφού γεννιούνταν με το προπατορικό αμάρτημα) μαζί με το Χριστό. Οι κατηχούμενοι το έδειχναν αυτό και εξωτερικά αφού για μια ολόκληρη εβδομάδα από τη νύχτα της Ανάστασης μέχρι και την Κυριακή του Θωμά φορούσαν ένα λευκό χιτώνα. Γι’ αυτό και η εβδομάδα μετά το Πάσχα ονομάστηκε «Λευκή Εβδομάδα» ή «Διακαινήσιμος» επειδή οι νεοβαπτιζόμενοι γινόντουσαν καινούριοι άνθρωποι.


 
ΠΑΣΧΑ ΙΙ


 
Ας δούμε σε μετάφραση τώρα το ευαγγέλιο της Ανάστασης του Χριστού που διαβάζεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Το κείμενο είναι από το Ευαγγέλιο του Μάρκου στο κεφάλαιο 16: « Όταν πέρασε το Σάββατο η Μαρία η Μαγδαληνή και η Μαρία η μητέρα του Ιακώβου και η Σαλώμη αγόρασαν αρώματα για να πάνε να αλείψουν τον Ιησού. Ήρθαν στο μνήμα πολύ πρωί την επομένη του Σαββάτου, μόλις ανέτειλε ο ήλιος. Και έλεγαν μεταξύ τους: «Ποιος θα μας κυλίσει την πέτρα από την είσοδο του μνήματος»; Γιατί ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Μόλις όμως κοίταξαν προς τα εκεί παρατηρούσαν ότι η πέτρα είχε κυλίσει από το τόπο της.

Μόλις μπήκαν στο μνήμα, είδαν ένα νεαρό με λευκή στολή να κάθεται στα δεξιά και τρόμαξαν. Αυτός όμως τους είπε: «Μην τρομάζετε. Ψάχνετε για τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, τον σταυρωμένο. Αναστήθηκε. Δεν είναι εδώ. Να και το μέρος όπου τον είχαν βάλει. Πηγαίνετε τώρα και πείτε στους μαθητές του και τον Πέτρο: «Πηγαίνει πριν από εσάς στη Γαλιλαία και σας περιμένει. Εκεί θα τον δείτε, όπως σας είπε». Οι γυναίκες βγήκαν τρομαγμένες από το μνήμα γεμάτες τρόμο και δέος, δεν είπαν όμως τίποτα σε κανέναν γιατί ήταν φοβισμένες».


 
ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ


 
Τα Ευαγγέλια δεν περιγράφουν τη στιγμή της Ανάστασης του Χριστού. Γιατί ο Χριστός βγήκε από τον τάφο ενώ ήταν ακόμα κλεισμένος ο τάφος. Ο άγγελος που κύλισε το λίθο της εισόδου το έκανε για να δείξει στους ανθρώπους ότι ο Χριστός δεν ήταν μέσα πια. Τα Ευαγγέλια μας περιγράφουν ακόμα μερικές από τις εμφανίσεις του αναστημένου Χριστού. Ας δούμε τη σειρά των γεγονότων όπως αναφέρονται στα Ευαγγέλια:

Οι Αρχιερείς και οι πρεσβύτεροι και οι Φαρισαίοι είπαν στο Πιλάτο για την προφητεία του Ιησού, ότι θα αναστηθεί μετά από τρεις μέρες. Ζήτησαν λοιπόν να ασφαλιστεί ο τάφος μην τυχόν και οι μαθητές Του κλέψουν το σώμα και διαδώσουν ότι αναστήθηκε. Πραγματικά ασφαλίστηκε ο τάφος με σφραγίδες και τοποθετήθηκε φρουρά.

Το απόγευμα του Σαββάτου μετά τη δύση του ήλιου ετοιμάστηκαν να επισκεφτούν τον τάφο οι γυναίκες παίρνοντας αρώματα για να αλείψουν τον Ιησού.

Ο Χριστός αναστήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, η γη σείστηκε και ένας άγγελος κύλισε την πέτρα από το μνημείο και οι φύλακες φοβήθηκαν.

Ενώ ακόμα ήταν σκοτάδι το πρωί της Κυριακής οι γυναίκες πήγαν στον τάφο και βρήκαν τον τάφο ανοιχτό. Η Μαρία η Μαγδαληνή επέστρεψε τρέχοντας για να αναγγείλει το γεγονός στους Αποστόλους.

Οι άλλες γυναίκες μπήκαν στο μνήμα και είδαν τον άγγελο ο οποίος τους ανήγγειλε το γεγονός της Ανάστασης και να πάνε να το πουν στους Αποστόλους αλλά αυτές φοβισμένες δεν είπαν σε κανένα τίποτα.

Όταν άκουσαν όσα τους είπε η Μαρία η Μαγδαληνή ο Πέτρος και ο Ιωάννης έτρεξαν κατ’ ευθείαν στον τάφο και τον βρήκαν άδειο.

Η Μαρία η Μαγδαληνή έτρεξε στο μνημείο και συνάντησε μπροστά της τον Ιησού.

Ο Ιησούς εμφανίστηκε στις γυναίκες οι οποίες είχαν φοβηθεί από τον άγγελο. Στο μεταξύ η φρουρά δωροδοκείται για να πει ότι εκλάπη το σώμα από τους μαθητές.

Ο Ιησούς εμφανίστηκε σε δυο μαθητές που πήγαιναν στους Εμμαούς.

Ο Χριστός εμφανίζεται στον Πέτρο.

Ο Ιησούς εμφανίζεται στους δέκα αποστόλους καθώς ο Θωμάς έλειπε.

Μετά από οκτώ μέρες εμφανίζεται στους αποστόλους. Παρών ήταν και ο Θωμάς.

Ο Ιησούς εμφανίζεται σε επτά αποστόλους στη Γαλιλαία.

Σε ένα βουνό της Γαλιλαίας ο Χριστός εμφανίζεται στους μαθητές του και δίνει την εντολή να κηρύξει σε όλα τα έθνη.

Στο όρος των Ελαιών ο Κύριος επαναλαμβάνει την εντολή προς τους μαθητές και αναλήφθηκε στους ουρανούς μετά από 40 μέρες.


 
ΓΕΓΟΝΟΣ


 
Η Ανάσταση του Χριστού είναι ιστορικό γεγονός και τα ιστορικά γεγονότα αποδεικνύονται αληθινά με ιστορικές μαρτυρίες με αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες και αξιόπιστες καταθέσεις. Οι αποδείξεις για την Ανάσταση του Χριστού έχουν ακριβώς αυτά τα στοιχεία. Σχεδόν για κανένα άλλο ιστορικό γεγονός δεν έχουμε τόσες μαρτυρίες όσο για την Ανάσταση του Χριστού. Ολόκληρη η Καινή Διαθήκη είναι βιβλίο η φάκελος με μαρτυρίες για το γεγονός αυτό. Σε αυτήν καταθέτουν οκτώ μάρτυρες. Ο Ματθαίος, ο Μάρκος, ο Λουκάς, ο Ιωάννης, ο Πέτρος και ο Παύλος, ο Ιάκωβος και ο Ιούδας (όχι αυτός που τον πρόδωσε). Ο Απόστολος Παύλος ήταν ως γνωστό εχθρός του Χριστού και έγινε μαθητής και μάρτυρας αφού είχε αναστηθεί.

Εκτός όμως από αυτούς υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι μάρτυρες που καταθέτουν για το γεγονός της Ανάστασης. Είναι οι τρεις χιλιάδες που πίστεψαν στο κήρυγμα του Αποστόλου Πέτρου κατά την ημέρα της Πεντηκοστής. Και δεν κήρυξε ο Πέτρος πενήντα ή εκατό χρόνια μετά τα γεγονότα αλλά πενήντα μέρες μετά την Ανάσταση. Και μάλιστα μίλησε με θάρρος λέγοντας στους σταυρωτές Του: « Αυτόν που εσείς σταυρώσατε αναστήθηκε και εμφανίστηκε μετά την ανάσταση Του και τον είδαμε τόσοι άνθρωποι. Αναστήθηκε όπως προφήτεψαν οι προφήτες». Στο κήρυγμα αυτό πίστεψαν τρεις χιλιάδες άνθρωποι σύγχρονοι του γεγονότος και θα μπορούσαν να το διαψεύσουν. Κανένας όμως δεν το έκανε.

Μερικοί ρωτούν γιατί κανένας από τους ιστορικούς της εποχής δεν έγραψε για την Ανάσταση του Χριστού. Είναι γνωστό ότι την εποχή εκείνη έζησε ο Ιουδαίος ιστορικός Ιώσηπος. Ιουδαίος άρα αρνητικός απέναντι στο Χριστό και μάλιστα Φαρισαίος που οι Φαρισαίοι μισούσαν το Χριστό. Οπότε πως μπορούσε να γράψει για το Χριστό. Αλλά η σιωπή ίσως να είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτό το γεγονός. «Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί».


 
ΚΛΟΠΗ


 
Οι αρνητές της Ανάστασης του Χριστού έχουν διατυπώσει ορισμένες θεωρίες νομίζοντας πως έτσι κάτι κάνουν εναντίον της. Θα δούμε ποιες είναι αυτές. Είπαν πως οι Απόστολοι έκλεψαν το Σώμα του Χριστού και μετά διέδωσαν ότι αναστήθηκε. Η κατηγορία είναι παλιά. Οι Ιουδαίοι, όπως ξέρουμε, πλήρωσαν τους φρουρούς του τάφου για να πουν κάτι τέτοιο. Αν δεχτούμε όμως αυτή την κατηγορία μένουν αναπάντητα τα εξής:

Εφ’ όσον οι στρατιώτες αποκοιμήθηκαν και δεν είδαν ούτε άκουσαν πως άδειασε ο τάφος πως μπορεί να λένε την αλήθεια για την κλοπή του σώματος του Χριστού από του μαθητές Του;

Εάν πάλι τους αντιλήφτηκαν γιατί δεν τους συνέλαβαν για να τιμωρηθούν;

Γιατί οι φρουροί του τάφου δε δικάστηκαν και δεν τιμωρήθηκαν αφού παραμέλησαν το καθήκον τους και κοιμήθηκαν ενώ όπως είναι γνωστό οι ρωμαϊκοί νόμοι ήταν πολύ αυστηροί για τέτοιου είδους παραβάσεις;

Γιατί κανένας δεν κατηγόρησε επίσημα τους μαθητές για να τιμωρηθούν εφ’ όσον διέρρηξαν τον τάφο που σφράγισε στρατιωτική αρχή;

Πού θα έβρισκαν οι μαθητές τόσο θάρρος για να επιχειρήσουν τέτοια κλοπή, μάλιστα κατά τις ημέρες του εβραϊκού Πάσχα κατά τις οποίες η πόλη είχε περίπου δύο εκατομμύρια κόσμο και δε θα μπορούσε να μείνει μυστική η μεταφορά ενός νεκρού;

Ποιο θα ήταν το κέρδος των μαθητών κλέβοντας το νεκρό σώμα να διαδώσουν ότι αναστήθηκε αφού τους περίμεναν μόνο διωγμοί, φυλακίσεις και μαρτυρικός θάνατος;

Πώς οι τρομαγμένοι απόστολοι που διασκορπίστηκαν όταν είδαν τη σπείρα των στρατιωτών στον κήπο γίνονται τώρα γενναίοι και ατρόμητοι και κηρύττουν την Ανάσταση μπροστά στον όχλο των Ιουδαίων;

Πώς συμφώνησαν στο ψέμα όλοι και πως το κράτησαν μυστικό σε όλη τους τη ζωή χωρίς να το φανερώσει κανείς από έλεγχο συνειδήσεως ή από το βάρος των διωγμών των βασανιστηρίων και φυλακίσεων;

Πώς εξηγείται η μεταστροφή του Απoστόλου Παύλου που δε γνώριζε από πριν τον Ιησού όπως οι άλλοι μαθητές αλλά γίνεται και αυτός κήρυκας της Ανάστασης;


 
ΝΕΚΡΟΦΑΝΕΙΑ


 
Μια άλλη θεωρία που διατυπώθηκε είναι πως ο Χριστός δεν πέθανε πραγματικά αλλά έπεσε σε βαθύ λήθαργο. Κάτι που δεν πρόσεξαν οι μαθητές Του και πλανήθηκαν. Μετά η δροσιά του Τάφου και τα αρώματα Τον συνέφεραν ώστε κύλισε την πέτρα και έκανε τις εμφανίσεις Του από την Τρίτη ημέρα από την ταφή Του. Χωρίς αμφιβολία η κατηγορία αυτή μοιάζει με μύθο γιατί:

Δε μπορεί να πλανήθηκαν τόσα άτομα όσον αφορά τον πραγματικό θάνατο του Χριστού. Οι στρατιώτες είχαν πείρα εκτελέσεων στο σταυρό και δε μπορούσαν να ξεγελαστούν. Οι αρχιερείς και ο Πιλάτος είχαν πεισθεί ότι ο Ιησούς πέθανε και γι’ αυτό έβαλαν τους στρατιώτες να τον φυλάνε. Και το εβραϊκό Ταλμούδ (αντίστοιχο της δικής μας Αγίας Γραφής) μαρτυρεί και αυτό για το θάνατο του Χριστού.

Το αίμα και το νερό πού έτρεξε από την πλευρά του Χριστού είναι από απόδειξη του θανάτου Του όπως μαρτυρεί η επιστήμη.

Το σώμα του Χριστού πριν να ταφεί αλείφτηκε με μεγάλη ποσότητα, μέχρι 100 λίτρα, σμύρνας και αλόης και ακολούθως τυλίχτηκε με υφασμάτινες ταινίες από το κεφάλι μέχρι τα πόδια. Και αν υποθέσουμε ότι ζούσε, όταν τον έθαψαν θα πέθαινε από ασφυξία.

Και ζωντανό να τον κατέβαζαν από το Σταυρό ήταν αδύνατο να επιζήσει μετά από τριήμερη νηστεία και μαστίγωμα και αιμορραγία. Μετά από τόση εξάντληση εξάλλου εάν επιζούσε θα ήταν αδύνατο να κυλίσει και την πέτρα του τάφου.

Και αν έφτανε ως εκεί με μεγάλη προσπάθεια να κυλίσει την πέτρα και να φύγει οι στρατιώτες γιατί δεν τον συνέλαβαν;

Μετά που βρήκε τόσο κουράγιο για να πάει στο σπίτι και να κάνει τις εμφανίσεις που έκανε και να εμφανίζεται πότε εδώ και πότε εκεί;

Η εντύπωση που δημιούργησε στους Αποστόλους όταν τον είδαν ήταν πως ο Ιησούς είναι ο νικητής του θανάτου και όχι ένας εξαντλημένος που παλεύει μεταξύ και ζωής και θανάτου.

Εάν ο Χριστός συνήλθε από τον λήθαργο, θα έπρεπε να είχε το ίδιο σώμα που είχε και πριν και μάλιστα καταματωμένο. Τότε όμως γιατί δεν τον αναγνώρισε η Μαρία και οι δυο μαθητές που πήγαιναν στους Εμμαούς;

Ήταν αδύνατο να συνέλθει από λιποθυμία και με τρυπημένα χέρια να ξεκολλήσει από το σώμα Του τις υφασμάτινες ταινίες που με τη σμύρνα και την αλόη είχαν κολλήσει και είχαν γίνει ένα με το Σώμα του. Μα κι αν υποθέσουμε ότι έγινε αυτό με τι ρούχα έγινε βγήκε από τον τάφο; Τα νεκρικά ήταν λίγα και ακατάλληλα για να κυκλοφορεί έξω. Ποιος λοιπόν του έδωσε τα ρούχα; Οι εχθροί Του; Αυτό είναι αδύνατον όπως καταλαβαίνει κανείς εύκολα. Οι φίλοι Του; Μα αυτοί νόμιζαν πως αναστήθηκε.

Αλλά για να προεκτείνουμε την υπόθεση, Κατά τα χρονικά διαστήματα που μεσολαβούσαν από τη μια μέχρι την άλλη εμφάνιση που πήγαινε ο Ιησούς; Πώς κατόρθωνε να κρύβεται χωρίς να Τον βλέπει κανείς; Και τι απέγινε μετά από 40 ημέρες και δεν τον ξανάδε κανείς;


 
ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΗ


 
Ας έλθουμε όμως και σε μια άλλη υπόθεση που λέει πως οι απόστολοι έπαθαν ομαδική παραίσθηση. Επειδή δηλαδή οι απόστολοι και οι γυναίκες περίμεναν την Ανάσταση έπαθαν ομαδική υποβολή και έπεσαν θύματα παραίσθησης. Όμως:

Γιατί οι Μυροφόρες πήραν αρώματα και πήγαν να αλείψουν το νεκρό σώμα του Ιησού αφού περίμεναν την Ανάσταση;

Γιατί η πρώτη σκέψη της Μαρίας όταν είδε τον άδειο τάφο ήταν ότι έκλεψαν το Χριστό και όχι ότι Αυτός αναστήθηκε;

Γιατί όταν η Μαρία όταν ξαναπήγε στον τάφο και είδε τον Χριστό νόμισε πώς ήταν ο κηπουρός;

Γιατί οι μαθητές δεν πίστεψαν στα λόγια των γυναικών όταν τους είπαν ότι είδαν το Χριστό;

Γιατί ο Χριστός κατηγόρησε τους μαθητές για απιστία επειδή δεν πίστεψαν στην Ανάσταση;

Γιατί ο Θωμάς δεν πίστεψε παρά μόνο όταν έβαλε τα χέρια του στα τρυπημένα χέρια και πόδια του Χριστού;

Γιατί οι εμφανίσεις σταμάτησαν στις 40 μέρες;

Πώς μπορεί οι άνθρωποι φαντασιόπληκτοι και με παραισθήσεις να αναπτύξουν δράση όπως οι Απόστολοι;

Πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρο ότι όλοι οι αρνητές της Ανάστασης του Χριστού δεν έχουν επιχειρήματα πάρά μόνο στη φαντασία τους


 
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ


 
Γιατί κάθε χρόνο λίγο πριν το Πάσχα βγαίνουν κάποιοι και σχολιάζουν τα των γεγονότων αυτών και προσπαθούν να βγάλουν το Χριστό ως το μεγαλύτερο υποκριτή;

Για την Παναγία πότε θα βγάλουν κάτι; Ή τι σέβονται επειδή είναι γυναίκα;

Πώς είναι δυνατόν να δώσουμε βάση στο «ευαγγέλιο» του Ιούδα που γράφτηκε 400 χρόνια μετά την Ανάσταση ενώ τα Ευαγγέλια που δέχεται η Εκκλησία γράφτηκαν σε απόσταση το πολύ 40 χρόνων από την Ανάσταση;

Και αν δεχτούμε ότι ο Χριστός έβαλε τον Ιούδα να τον προδώσει ο Ιούδας ήταν τόσο «ηλίθιος» ώστε μετά να πάει να αυτοκτονήσει. Δηλαδή και κερατάς και ζημιωμένος;


 
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


 
Φυσικά δε περιμένω τίποτα απαντήσεις στις τόσες απορίες που παραθέτω ειδικότερα από τις κουφάλες τους εβραίους και τους αντίχριστους. Αυτές δεν τις παίρνω χαμπάρι. Μάταιος κόπος να προσπαθείς να αποκρύψεις κάτι που έγινε.


 
ΞΥΠΝΗΣΤΕ


 
Αν και αθλητική η στήλη, μου αρέσει να γράφω και εξωαθλητικά κείμενα. Ειδικά αυτό το γράφω μπας και ξυπνήσουν κάποιοι πατσαβούρηδες που είτε τα αγνοούν ή που δεν τα δέχονται καν. Σας παρακινώ να ξυπνήσετε.


KUNELAKI

 • phpBB *
 • **
 • Μηνύματα: 82
 • Like: +0/-0
Απάντηση #1 στις: Μαΐου 04, 2006, 09:51:28 μμ
GIA NA TA LES BRE SOI ETSI 8A EINAI DEN ANFIBALO..........
MIA EROTISI MPORO NA KANO ?
OLA AFTA TA EGRAPSES SIMERA ME TA XERAKIA SOY I TA EKANES COPY APO KAPOY ?


Bijoux

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 3156
 • Like: +0/-0
Απάντηση #2 στις: Μαΐου 04, 2006, 09:57:58 μμ
αχ έκανα ρολ στο ποντίκι και τελειωμό δεν είχε :P

αν και το χουμε ξανασυζητήσει για τις διάφορες προφητίες
που κατά καιρούς εμφανίζονται....

πίστευε και μη, ερεύνα :wink:

Λευτέρη μου για να με και ειλικρινής αδυνατώ να διαβάσω το κατεβατό :)


minoraki

 • phpBB ****
 • *****
 • Μηνύματα: 6644
 • Like: +0/-0
Απάντηση #3 στις: Μαΐου 05, 2006, 09:09:35 πμ
και εγω θα ηθενα να διαβασω ολο αυτο το κειμενο....αλλά μου ειναι λιγακι δυσκολο.....


pingo

 • phpBB **
 • ***
 • Μηνύματα: 710
 • Like: +0/-0
Απάντηση #4 στις: Μαΐου 05, 2006, 10:21:53 πμ
Έλεοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
(φυσικά και δεν άντεξα να τα διαβάσω όλα)


Echetlaios

 • phpBB *
 • **
 • Μηνύματα: 115
 • Like: +0/-0
Απάντηση #5 στις: Μαΐου 05, 2006, 12:49:32 μμ
file moy ayto poy egrapses:"Πώς οι τρομαγμένοι απόστολοι που διασκορπίστηκαν όταν είδαν τη σπείρα των στρατιωτών στον κήπο γίνονται τώρα γενναίοι και ατρόμητοι και κηρύττουν την Ανάσταση μπροστά στον όχλο των Ιουδαίων; "

ayti i speira stratioton itan legeonarioi? kai efoson pigan gia tin syllipsi kapoioy simantikoy prosopoy tha itan pretorianoi.

parelipses na mas peis oti o petros pano ston thymo toy ebgale to egxeiridio toy apo tin uiki kai me xeiroyrgiki akribeia ekopse to ayti enos legeonarioy kai o xristos afoy to epanakolise toy eipe oti " maxaira edoses kai maxaira tha labeis" . pos mporoyse na symbei ayto otan to kranos enos legaionarioy prostateyei me paragnathides apo ta aytia eos ta magoyla ,ton en logo stratioti?

akoma kai an itan askepis, pragma tote aystira adynaton, eixe o petros
tin epaggelmatiki psyxraimia stratioti na xtypisei me toso megali akribia
to ayti kai oxi kapoio allo poio emfanes meros toy somatos?


Echetlaios

 • phpBB *
 • **
 • Μηνύματα: 115
 • Like: +0/-0
Απάντηση #6 στις: Μαΐου 05, 2006, 12:59:31 μμ
pisteyo sta pathi toy Xristoy alla oxi file moy kai se oli tin sygkekrimeni istoria poy tin egrapsan/parapoiisan orismenoi gia logoys prosilitismoy kai propagandas me arxigo ton mega kon/no.

polla "straba" mas eksistoroyn oi diaforoi kai tha eprepe emeis na skeftomaste ligo logika prin ta metatrepsoyme se  dogma.

yparxoyn para polla perierga se ayti tin thryskeytiki istoria poy den "kollane" kai an theleis kapoia stigmi ta syzitame.

os dogma perno mono ta thaymata giati kati tetoio den mporei na apodixthei logika , tora gia  alla exo tis amfibolies moy.


Sotis

 • phpBB ****
 • *****
 • Μηνύματα: 3386
 • Like: +0/-0
Απάντηση #7 στις: Μαΐου 05, 2006, 04:42:08 μμ
οτι  θες  πηστευεις...φιλε.....αλλα  εγω  νομιζω  δεν  ειπαρχει  κατι  παραλογο  σε   αυτα  που  γραφω,,,,και  νομιζω   εχουν γινει,,,


Echetlaios

 • phpBB *
 • **
 • Μηνύματα: 115
 • Like: +0/-0
Απάντηση #8 στις: Μαΐου 05, 2006, 09:28:00 μμ
Παράθεση από: "Sotis"
οτι  θες  πηστευεις...φιλε.....αλλα  εγω  νομιζω  δεν  ειπαρχει  κατι  παραλογο  σε   αυτα  που  γραφω,,,,και  νομιζω   εχουν γινει,,,

nai alla akoma den moy apantises se ayto poy se rotisa


spellbound

 • phpBB *****
 • ******
 • Μηνύματα: 8251
 • Like: +0/-0
Απάντηση #9 στις: Μαΐου 05, 2006, 09:36:47 μμ
Ευχελαιε,

πως να σου απαντησει συντομα σε ενα ποστ οταν ειναι μια  συζητηση που χρειαζεται ωρες, μερες , μηνες, χρονια να απαντηθει και ισως να μην απαντηθει τεκμηριωμενα ποτε ??

ως καθετα αντιθετη ως προς το "πιστευε και μη ερευνα"  νομιζω ειναι πολυ δυσκολο να βρεθει απαντηση συντομη και περιεκτικη.

Λεφτεριδιον,  διαβαζω τα μεν, διαβαζω τα δε,  αλλα διαβαζω και βιολογια κλπ.... και ολα λενε ασχετα το ενα προς το αλλο..

εσυ εχεις βγαλει 1000% βεβαιο συμπερασμα????

Σπελλ
(υπ οψιν, αναβω και εγω κερακι ....)


kaith

 • phpBB *
 • **
 • Μηνύματα: 203
 • Like: +0/-0
Απάντηση #10 στις: Μαΐου 05, 2006, 09:41:09 μμ
Σε αυτο τον αθλιο κοσμο που φτιαξαμε εμεις οι ανθρωποι τα εχουμε ισοπεδωσει ολλα. Τουλαχιστον ας αφησουμε την θρησκεια απ εξω απο ολλο αυτο το χαλι. Το να πιστευει καποιος βγαινει μεσα απο την ψυχη του και οχι το τι μας λενε οι προφητειες<<αν και εγω τα πιστευω>>Τελος παντων εγω ξερω να πω οτι πολλοι λενε δεν πιστευουμε αλλα σε ολλες τις δυσκολες στιγμες της ζωης τους βοηθα θεε μου λενε


spellbound

 • phpBB *****
 • ******
 • Μηνύματα: 8251
 • Like: +0/-0
Απάντηση #11 στις: Μαΐου 05, 2006, 09:42:24 μμ
Παράθεση από: "kaith"
Σε αυτο τον αθλιο κοσμο που φτιαξαμε εμεις οι ανθρωποι τα εχουμε ισοπεδωσει ολλα. Τουλαχιστον ας αφησουμε την θρησκεια απ εξω απο ολλο αυτο το χαλι. Το να πιστευει καποιος βγαινει μεσα απο την ψυχη του και οχι το τι μας λενε οι προφητειες<<αν και εγω τα πιστευω>>Τελος παντων εγω ξερω να πω οτι πολλοι λενε δεν πιστευουμε αλλα σε ολλες τις δυσκολες στιγμες της ζωης τους βοηθα θεε μου λενεΚαι βοηθα Αλλαχ, και βοηθα Βουδα και αλλα πολλα..  ]


Sotis

 • phpBB ****
 • *****
 • Μηνύματα: 3386
 • Like: +0/-0
Απάντηση #12 στις: Μαΐου 06, 2006, 01:22:02 μμ
Παράθεση από: "Echetlaios"
Παράθεση από: "Sotis"
οτι  θες  πηστευεις...φιλε.....αλλα  εγω  νομιζω  δεν  ειπαρχει  κατι  παραλογο  σε   αυτα  που  γραφω,,,,και  νομιζω   εχουν γινει,,,

nai alla akoma den moy apantises se ayto poy se rotisa
αυτο με  το   αυτη  φιλε  εχεμιθε...και  τον πετρο  δεν  ειναι  τιποτα  το  εξοπραγματικο  αρπαξε  το  μαχαιρι...και  το  εκοψε  πηγε  προς  τα  πανω  στο  στρατιωτη...τωρα  που  λες   μονο   η  φρουρα  του καισαρα  φορουσαν  περικεφαλεα να  τους καλιβει  ολο  το κεφαλι....αυτα  απο μενα.....τωρα  εσυ  μπορεις να  εχεις οσες  αποψεις θες   για  τα  παθει   του  χρηστου...και   οτι  εγιναι  τοτε....αλα  ειναι  κατι που δεν  ειναι  μυθος    οπως η  12   θεοι  του  ολυμπου...


Echetlaios

 • phpBB *
 • **
 • Μηνύματα: 115
 • Like: +0/-0
Απάντηση #13 στις: Μαΐου 06, 2006, 02:53:48 μμ
Παράθεση από: "Sotis"
Παράθεση από: "Echetlaios"
Παράθεση από: "Sotis"
οτι  θες  πηστευεις...φιλε.....αλλα  εγω  νομιζω  δεν  ειπαρχει  κατι  παραλογο  σε   αυτα  που  γραφω,,,,και  νομιζω   εχουν γινει,,,

nai alla akoma den moy apantises se ayto poy se rotisa
αυτο με  το   αυτη  φιλε  εχεμιθε...και  τον πετρο  δεν  ειναι  τιποτα  το  εξοπραγματικο  αρπαξε  το  μαχαιρι...και  το  εκοψε  πηγε  προς  τα  πανω  στο  στρατιωτη...τωρα  που  λες   μονο   η  φρουρα  του καισαρα  φορουσαν  περικεφαλεα να  τους καλιβει  ολο  το κεφαλι....αυτα  απο μενα.....τωρα  εσυ  μπορεις να  εχεις οσες  αποψεις θες   για  τα  παθει   του  χρηστου...και   οτι  εγιναι  τοτε....αλα  ειναι  κατι που δεν  ειναι  μυθος    οπως η  12   θεοι  του  ολυμπου...

1) den eipa oti oi 12 theoi ypirxan stin pragmatikotita
2) pisteyo sta pathi toy xristoy kai stin yparksi toy idioy
3) o petros kath' oti psaras sto epaggelma den tha mporoyse na kataferei mesa stin sygxisi toy tetoio ktypima akribias.
4) oloi oi legeonarioi foroysan kranos me paragnathides (bl. stratiotiki istoria) ekseliksi toy korinthiakoy kranoys xoris prosopida kai egkarsio lofio.
5) to nik moy den einai "εχεμιθος"
6) ειναι ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ (βλ. στρατιοτικη ιστορια . Ηροδοτος, Παυσανιας , μαχη του Μαραθωνα ).
7) ligi istoria tis patridas soy den kanei kako na tin ksereis.
8) to mono poy se symboyleyo filika einai to na skeftesai otan diabazeis
basi logikis. tin thriskeytiki mas istoria den tin egrapse o xristos alla kapoioi alloi. na pisteyeis alla " ereynate tas grafas"- den to leo ego mono.
eyxaristo


Bijoux

 • phpBB ***
 • ****
 • Μηνύματα: 3156
 • Like: +0/-0
Απάντηση #14 στις: Μαΐου 06, 2006, 09:41:30 μμ
Ακολουθούμε το πίστευε και μη, ερεύνα

γιατί όπως έγραψε και εχετλαίος κάποια πράγματα αν όχι όλα

μας σερβίρονται όπως βολεύει τον καθένα..

Κατερίνα ένα κόμμα κάνει την διαφορά, μήπως λέμε το ίδιο;

Λευτέρη μας παρακινείς να ξυπνήσουμε;

Γιατί;

Ποιος είσαι;

Να αλλάξουμε πιστεύω; { όχι ότι είμαι κουφάλα εβραία ή αντίχρηστη όπως γράφεις }

Πρώτα από επειδή τα θρησκευτικά πιστεύω έχουν κάποια όρια
δεν μπορείς να είσαι απόλυτος. Πρέπει να σέβεσαι για να σε σεβαστούν.


Εκείνο το πατσαβούρηδες στο τέλος τι είναι;


Να θιχτώ;


Απαντήσεις σε όλα αυτά που ρωτάς δεν έχω


εσύ; :P


 

μέλη
 • Σύνολο μελών: 7353
 • Latest: Mehrunissa
Stats
 • Σύνολο μηνυμάτων: 360295
 • Σύνολο θεμάτων: 11740
 • Online Today: 192
 • Online Ever: 809
 • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 179
Total: 179