Forum > Ζαχαροπλαστική

Πώς να αποστειρώσετε τα βαζάκια σας!

(1/1)

pixie:
Για μαρμελάδες:
Βυθίζετε τα βαζάκια 5 λεπτά μέσα σε νερό που βράζει και τα αναποδογυρίζετε να στεγνώσουν.

Γεμίζετε τα βάζα (όσο είναι ζεστά) με τη μαρμελάδα. Μόλις η μαρμελάδα κρυώσει, τα σκεπάζετε.

Για κομπόστες:
Γεμίζετε τα βάζα με την κομπόστα μέχρι τα 4/5 του ύψους τους και κλείνετε τα καπάκια τους.

Τα βάζετε μέσα σε ψιλή κατσαρόλα πάνω σε μια σχάρα, αφού τυλίξετε κάθε βάζο με βαμβακερό τουλουπάνι.

Γεμίζετε με ζεστό νερό ώστε να σκεπαστούν τα βάζα και σιγοβράζετε για 1 τέταρτο περίπου.


Επίσης και κάτι ακόμα. Όταν κάνετε μαρμελάδες,  τα φρούτα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι καλής ποιότητας, χωρίς σημάδια...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση