Μπρόκολο Ογκρατέν

This is a discussion for the topic Μπρόκολο Ογκρατέν στις the board Λαδερά - Σούπες.
*

Αποστολέας Θέμα: Μπρόκολο Ογκρατέν  (Αναγνώστηκε 1177 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

ChEf

  • phpBB **
  • ***
  • Μηνύματα: 371
  • Like: +0/-0
στις: Μαρτίου 06, 2010, 11:06:50 μμ



Συστατικά


1 μπρόκολο περίπου 750 γρ.


6 αυγά


1 λίτρο γάλα


2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο


3 κουταλιές της σούπας αλεύρι


1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι


1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι


Οδηγίες


Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το μπρόκολο και το στραγγίζουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και όταν πάρουμε την κατσαρόλα από την εστία, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το τριμμένο κεφαλοτύρι.

Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ τοποθετούμε τα μπρόκολα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Βράζουμε τα αυγά σφιχτά και τα καθαρίζουμε. Τρίβουμε τους κρόκους πάνω από το περιεχόμενο του πυρέξ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 30 λεπτά στους 180° C μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του φαγητού μας.


 

μέλη
  • Σύνολο μελών: 7355
  • Latest: realeshop
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360308
  • Σύνολο θεμάτων: 11750
  • Online Today: 327
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 251
Total: 251