Φασόλια με Μπέϊκον

This is a discussion for the topic Φασόλια με Μπέϊκον στις the board Λαδερά - Σούπες.
*

Αποστολέας Θέμα: Φασόλια με Μπέϊκον  (Αναγνώστηκε 1033 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

ChEf

  • phpBB **
  • ***
  • Μηνύματα: 371
  • Like: +0/-0
στις: Μαΐου 02, 2010, 09:33:30 μμ
Συστατικά:

.2 φλιτζάνια ξερά άσπρα, μέτρια φασόλια
.6 φλιτζάνια κρύο νερό
.1 κουτ. του γλυκού αλάτι
.1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
.1/2 φλιτζανιού χοντροκομμένο και τηγανισμένο τραγανό μπέικον
.1/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
.1/2 φλιτζανιού μελάσα
.1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
.1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
.1 κουτ. του γλυκού αλάτι


 
 
Εκτέλεση:

-Πλένουμε καλά τα φασόλια, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη, προσθέτουμε το κρύο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για όλο το βράδυ.
-Την επομένη τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με το νερό που τα μουλιάσαμε και 1 κουταλάκι αλάτι.
-Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση, κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Σουρώνουμε τα φασόλια διατηρώντας κατά μέρος το ζουμί τους.
-Ρίχνουμε τα μισά φασόλια σε ένα βαθύ ταψί και σκορπίζουμε από πάνω το κρεμμύδι και το μπέικον.
-Αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά με 2 φλιτζάνια από το ζωμό του βρασίματος και αδειάζουμε το μίγμα αυτό πάνω από τα φασόλια, στο ταψί.
-Το υγρό πρέπει να καλύπτει τα φασόλια.
-Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 125 °C για 6 έως 7 ώρες, προσθέτοντας και άλλο από το ζωμό, αν χρειάζεται.
-Tριάντα (30) λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το καπάκι του σκεύους και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
-Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, γαρνιρισμένο με τηγανισμένες, ολόκληρες φέτες μπέικον.


 

μέλη
  • Σύνολο μελών: 7355
  • Latest: realeshop
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360308
  • Σύνολο θεμάτων: 11750
  • Online Today: 327
  • Online Ever: 809
  • (Δεκεμβρίου 04, 2019, 11:14:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Users: 0
Guests: 157
Total: 157