Συστατικά120 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 κουταλιά σούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας γάλα
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 ασπράδι αυγού
70 γρ. ζάχαρη
125 ml κρέμα γάλακτος
ΟδηγίεςΣε μπολ, βάζουμε το μασκαρπόνε μαζί με το μέλι (αφού το ζεστάνουμε λίγο για να γίνει πιο ρευστό) και το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν τα υλικά μας.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί και σε άλλο μπολ, χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα.
Προσθέτουμε στο μείγμα με το μασκαρπόνε στη μαρέγκα και ανακατεύουμε με σπάτουλα, κάνοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω. Τέλος προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με τον ίδιο τρόπο.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια ή μπολ προσθέτοντας φράουλες, μούρα ή όποιο φρούτο μας αρέσει.