Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Τα μυστικά του Μπισκότου!

Ξεκίνησε από gon, Φεβρουαρίου 26, 2008, 09:26:54 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

gon

Τα μυστικά του μπισκότου      

Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότο, αλλά συναντάτε συνέχεια δυσκολίες;
Για ρίξτε μια ματιά εδώ:

Όπως και με τα κέικ, είναι καλύτερο όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για τα μπισκότα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Χρησιμοποιήστε τα κανονικά ταψιά για να ψήσετε τα μπισκότα σας. Μη χρησιμοποιήτε ταψιά με ψηλά τοιχώματα, γιατί αντανακλούν τη θερμότητα και τα μπισκότα δεν θα ψηθούν καλά.
Εάν τα μπισκότα σας μαυρίζουν από κάτω πριν ψηθούν από πάνω, μπορείτε να κάνετε το εξής: βάλτε δύο ταψιά το ένα πάνω στο άλλο ή χρησιμοποιήστε δύο στρώσεις αντικολητικό χαρτί. Έτσι θα έχετε μια έξτρα στρώση μόνωσης από κάτω και τα μπισκότα θα ψηθούν ομοιόμορφα
Χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας για να μην κολλάνε τα μπισκότα στο ταψί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο χαρτί για όλες τις φουρνιές μπισκότων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να απομακρύνετε τα ψίχουλα.
Η ζύμη για τα μπισκότα, αντίθετα με αυτή των κέικ, μπορεί να γίνει σε μίξερ.
Πάντα να ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο, εκτός και αν η συνταγή λέει διαφορετικά.
Ελέγξτε αν τα μπισκότα είναι έτοιμα 2 λεπτά πριν τον ελάχιστο χρόνο που δίνει η συνταγή. Εάν τα μπισκότα σας αρέσουν μαλακά, βγάλτε τα λίγο πριν την ώρα τους. Αν σας αρέσουν σκληρά αφήστε τα λίγο παραπάνω.
Αφήστε τα ταψιά να κρυώσουν λίγο πριν βάλτε την επόμενη φουρνιά, αλλιώς τα μπισκότα δεν θα κρατήσουν τη φόρμα τους.
Βγάλτε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα για ένα λεπτό στο ταψί. Μόλις όμως είναι αρκετά σκληρά για να μπορείτε να τα βγάλετε με μια σπάτουλα, πρέπει να το κάνετε, γιατί τα μπισκότα συνεχίζουν να ψήνονται. Εάν τα μπισκότα σληρήνουν πολύ και κολλήσουν στο ταψί, βάλτε τα ξανά για λίγο στο φούρνο.
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα, μακριά το ένα από το άλλο και μη τα στοιβάζετε ή τα βάζετε σε βάζο μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Για να μείνουν φρέσκα τα μπισκότα, φυλάξτε τα σε αεροστεγές βάζο. Εάν μαλακώσουν πολύ, μπορείτε να τα ξαναβάλετε στο φούρνο για λίγο.
Για να παραμείνουν μαλακά τα μπισκότα σας, μια μικρή φέτα μήλου θα τα κάνει να μη ξεραθούν.
Όλα τα μπισκότα μπορούν να μπουν στην κατάψυξη.
Μπορείτε να διακοσμήσετε τα μπισκότα πριν τα ψήσετε, αν ρίξετε από πάνω απλή ή χρωματιστή ζάχαρη ή εάν πιέσετε ελαφρά ξηρούς καρπούς ή σταφίδες. Επίσης μπορείτε να κάνετε μια κοιλότητα στη μέση και να τη γεμίσετε με μαρμελάδα ή κομματάκια σοκολάτας