Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Παρασκευή Λαγάνας

Ξεκίνησε από Ntama, Ιουλίου 14, 2005, 12:24:00 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Ntama

ΛΑΓΑΝΑ

 
- 500 γρ μαλακό αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- νερό
- σουσάμι


1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Ζεσταίνετε μία μικρή ποσότητα νερού και διαλύετε εκεί την μαγιά και αφήνετε μισή ώρα να αφρίσει.
3. Προσθέτετε το λάδι και το αλεύρι και ανακατεύετε.
4. Ζυμώνετε έως η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας και να είναι μαλακή.
5. Δίνετε το σχήμα της λαγάνας και λαδώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε την λαγάνα μέσα.
6. Σκεπάζετε με μία πετσέτα και αφήνετε να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
7. Αλείφετε ελαφρά λίγο λάδι και πασπαλίζετε με σουσάμι.
8. Ψήνετε μέχρι να ροδίσει.